Pasta z czerwonej fasoli.

Polecam wam pyszną i ekspresową w
przygotowaniu pastę do kanapek ,pieczywa
chrupkiego lub grissini .Pamiętajcie tylko
aby przechowywać ją w szczelnie zamkniętym
słoiku w lodówce ,gdyż fasola ma tendencję do
szybkiego fermentowania.

IMG_6063

Składniki:
1 szklanka czerwonej ,ugotowanej fasoli ,lub z puszki
2 ząbki czosnku
1 mała cebulka
2 łyżki tuńczyka z zalewy
8 łyżek oliwy z oliwek
rukola ,świeża około 50 g
szczypta soli ,pieprz do smaku

Woda z ugotowanej fasoli posłuży do nadania
konsystencji paście,więc jej nie wylewajcie.
Cebulkę pokroić i przesmażyć na złoto.
Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować ,
jeśli pasta jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody z ugotowanej
wcześniej fasoli.Doprawić do smaku ,przechowywać w lodówce.

IMG_6065

IMG_6061

IMG_6053

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s