Crumble truskawkowe z amarantusem.

Kolejny ,ekspresowy deser z truskawką
w roli głównej .Crumble czyli chrupiąca
kruszonka migdałowo – amarantusowa z
truskawkami .Koniecznie podawać na gorąco!.

IMG_6165
Składniki: na 3 kokilki
200 g truskawek ,pokroić na większe kawałki

3 łyżki zimnego masła

2 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżki mąki migdałowej

1 łyżka mąki krupczatki

4 łyżki poppingu z amarantusa

Masło łączymy z mąką migdałową ,krupczatką ,amarantusem

i cukrem .

Na dno kokilek wkładamy truskawki do połowy wysokości ,

wierzch posypujemy kruszonką ,czym więcej ,tym lepiej!.

Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut .Podajemy gorące!.

IMG_6167

IMG_6163

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s