Domowe rafaello.

Śniegowe ,słodkie ,z migdałową niespodzianką w
środku ,rafaello .Bardzo prosto się robią i znikają
równie szybko .Kochasz kokos? . IMG_7677 Składniki ,około 20 małych kuleczek :

1 tabliczka dobrej jakości białej czekolady
50 g masła
25 g cukru pudru
3/ 4 szklanki wiórków kokosowych do masy
20 migdałów bez łupinki
0,5 szklanki wiórków kokosowych do obtaczania

Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej .W misce ubić dokładnie masło z cukrem pudrem .Miksując dodawać czekoladę ,wiórki kokosowe do połączenia składników. Masę przekładamy do lodówki na około 20 minut . Po tym czasie odrywamy kawałki masy i umieszczając w każdej migdał formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych .Kuleczki przechowujemy w lodówce .Smacznego. IMG_7672 Przepis z bloga Kawa cynamonem pachnąca.

IMG_7688

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s