Kieszonki z ciasta francuskiego z pieczonym kalafiorem ,papryką i tuńczykiem.

Ciasto francuskie sprawdziło się u mnie wielokrotnie ,
kiedy lodówka świeciła pustkami a my zajadaliśmy
coś pysznego w kilka chwil .Moje kieszonki są nadziane
pastą z pieczonego kalafiora ,pieczoną papryką i tuńczykiem .
Niestety zdjęcia przekrojonego nie mam ,bo pojechały z nami
na większą kolację w plenerze.

IMG_7853

Składniki :
2 arkusze ciasta francuskiego
2 papryki ,upiec w piekarniku w 200 stopniach
przez około 15 minut ,potem włożyć do woreczka ,
następnie zdjąć skórkę i pokroić na mniejsze kawałki
pasta z pieczonego kalafiora ,można upiec kalafior
równocześnie z papryką.
Tuńczyk bez zalewy ,2 puszki małe.
2 jajka ugotowane na miękko
Ciasto rozkładamy na papierze i smarujemy pastą z kalafiora ,
na niej kładziemy tuńczyka ,kawałki papryki i kawałki jajka .
Wszystko przykrywamy drugim płatem ciasta ,kroimy na sześć
kawałków i brzegi sklejamy za pomocą widelca ,aby środek ładnie
się trzymał .Ciasto nacinamy w kilku miejscach nożem ,smarujemy
jajkiem ,oprószamy ziołami i pieczemy w 200 stopniach przez około
20 minut .

IMG_7855

IMG_7858

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s