Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej .

Witajcie kochani po wakacyjnej przerwie .Mam
dziś dla was zdrową ,bez cukrową wersję budyniu
czekoladowego z kaszy jaglanej .Banalnie prosty a
efekt …musicie spróbować sami!.

IMG_8297
Składniki : 4 małe pucharki

1 szklanka kaszy jaglanej
600 ml wody do gotowania kaszy
dodatkowo około 0,5 szklanki mleka
można posłodzić miodem ,u mnie bez
150 g gorzkiej czekolady
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie ,następnie przelewamy gorącą
pozbywając się goryczki i wsypujemy do 600 ml wody .Gotujemy
na małym ogniu około 12 minut ,kasza może się rozgotować .
Do gorącej kaszy dodajemy czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki ,
pół szklanki ciepłego mleka i miksujemy blenderem na gładki krem .
Jeśli macie ochotę możecie budyń posłodzić ,dla nas był idealny bez
dosładzania .Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami .
Jeśli będzie za gęsty można dodać więcej mleka .

IMG_8295

IMG_8287

Advertisements

4 thoughts on “Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej .

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s