Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Uwielbiam krokiety z kapustą i pieczarkami .
Mogłabym je jeść codziennie .Niestety trochę
długo trwa ich przygotowywanie ,dlatego
pojawiają się u mnie rzadko .Polecam.

IMG_8332

Składniki na 10 cienkich naleśników :
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
0,5 szklanki wody gazowanej
1 jajko
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą
masę .Odstawić na czas przygotowywania farszu .
Następnie usmażyć na złoty kolor z dwóch stron.

Farsz :
50 dkg kiszonej kapusty
200 g pieczarek
1 cebula
100 g słonecznika ,prażymy na suchej patelni
pieprz, sól
Kapustę dusimy w garnku do miękkości ,następnie kroimy na drobno .
Na patelni podsmażamy cebulkę ,następnie dodajemy pokrojone pieczarki
jeszcze chwilę dusimy do czasu odparowania wody z pieczarek .Mają
pozostać jasne ,nie ciemne .Do pieczarek i cebulki wrzucamy pokrojoną
kapustę i mieszamy ,doprawiamy i farsz gotowy .Ja dodałam też uprażony
słonecznik .

Panierka:
jajko ,roztrzepane
bułka tarta
sól ,pieprz

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz ,zwijamy ,jeśli się rozpadają
można sobie pomóc wykałaczkami i obtaczamy w jajku ,bułce tartej i
smażymy na rumiano .Podajemy ciepłe .

IMG_8330

IMG_8329

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s