Paprykarz z kaszą jaglaną.

To najpyszniejsze smarowidło do chleba
jakie do tej pory zrobiłam .Dawno temu
nie znosiłam prawdziwego ,sklepowego
paprykarza ,bo zawsze coś nieprzyjemnie
chrzęściło między zębami .W domowym
ryż zamieniony na kaszę , ulubiona ryba i
mogę go jeść codziennie.

IMG_8398

Składniki :
1 szklanka kaszy jaglanej
100 g filetu z dorsza ,mintaja …
2 marchewki
mała cebulka
koncentrat pomidorowy lub przecier
0,5 łyżeczki chili
1 łyżka sosu sojowego
sól ,pieprz
ulubione suszone przyprawy
oliwa z oliwek
Rybę usmażyć na odrobinie oleju ,ostudzić .
Marchewki ugotować na miękko i ostudzić ,następnie
obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach .
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić .
Cebulkę pokroić i usmażyć na oliwie na złoty kolor .Dodać do
niej rozdrobnioną rybę ,kaszę ,marchewkę ,sos sojowy ,chili i
tyle przecieru i koncentratu ile nam odpowiada smakowo .
Doprawić solą i pieprzem ,ulubionymi ziołami ,wymieszać i
przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.

IMG_8403

IMG_8410

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s