Kasza gryczana z warzywami.

Propozycja dla zabieganych ,na szybki
obiad ,pod warunkiem ,że mamy wcześniej
upieczone buraki .Ja dokładam je do piekarnika
kiedy piecze się ciasto i dodaje potem do obiadów .

IMG_8455

Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej
1 buraczek ,średni ,upieczony wcześniej w piekarniku
kawałek pora
pół cukinii
kalafior ,kroimy na plastry
mała cebulka
sól ,pieprz ,ulubione zioła ,oliwa

Kaszę wrzucamy do wrzącej wody (dwie szklanki wody!) i
gotujemy 15 minut na niewielkim ogniu.Jeśli po tym czasie
na dnie jest jeszcze woda ,odcedzamy i odstawiamy.
Cebulkę pokrojoną na drobno zeszklić na odrobinie oliwy ,dodać
pokrojonego buraczka ,doprawić solą ,pieprzem ,ziołami i dodać
kaszę ,wymieszać .
Na oddzielnej patelni obsmażyć z dwóch stron kalafior skropiony
delikatnie oliwą ,dodać cukinię i pora i jeszcze chwilkę smażyć
wszystko razem przez około 5 minut .Warzywa mają pozostać
jędrne .Doprawić .Smacznego.

IMG_8452

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s