Kasza pęczak z warzywami.

Szybki ,sobotni obiad .Można do niego
dołożyć mięso ,ale my obyliśmy się bez.
Kasza jest bardzo zdrowa i sycąca.Polecam.

IMG_8551

Składniki :
100 g kaszy pęczak ,płuczemy ,aż woda będzie czysta
pod sitkiem i gotujemy na sypko
buraczki ,upieczone w piekarniku ,200 stopni około 45 minut
brokuł ,podzielony na różyczki gotujemy około 10 minut
marchewka ,dwie sztuki ,gotujemy do miękkości ,około 15 minut
cebulka
pieprz ,sól ,oliwa ,ulubione przyprawy

Na patelni przesmażamy cebulkę na złoty kolor ,dodajemy do niej
ugotowany pęczak ,kawałki brokuła ,marchewkę i buraczki starte na
tartce o grubych oczkach .Mieszamy ,doprawiamy do smaku .Smacznego.

IMG_8552

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s