Kotleciki z kaszy jaglanej.

Uwielbiam kaszę jaglaną .Najbardziej
przypadła mi do gustu w domowym
paprykarzu i robię go regularnie .Te
kotleciki znalazłam na zaprzyjaźnionym
blogu Kruche babeczki ,są pyszne ,delikatne
w smaku ,a warzywa możecie zmieniać
w zależności ,co lubicie.

IMG_8708

Składniki:około 10 sztuk
1 szklanka kaszy jaglanej
2 marchewki
kilka różyczek brokuła
mała cebulka
1 jajko
sól ,pieprz
mąka
słonecznik ,uprażony na suchej patelni
jogurt naturalny

Marchewki i brokuł obgotować w gorącej wodzie .
Brokuł wyjąć po 5 minutach ,marchewki jak zmiękną.
Kaszę ugotować na sypko w 2,5 szklanki wody ,u
mnie trwało to 10 minut.Cebulkę pokroić na drobno i
zeszklić na złoty kolor .Do przestudzonej kaszy dodać
cebulkę ,pokrojony na drobno brokuł i startą na tartce
marchewkę .Doprawić do smaku ,wbić jajko i wyrobić na
jednolitą masę .Formować kotlety ,obtoczyć w mące i
smażyć na odrobinie oliwy z dwóch stron na rumiano .
Trzeba je ostrożnie przekładać na drugą stronę ,bo łatwo
się rozpadają .Podajemy ciepłe z keksem jogurtu i prażonym
słonecznikiem .U mnie była jeszcze ryba ,ale to już nie jest
konieczne.

IMG_8707

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s