Szakszuka.

Bardzo smaczna kolacja na ciepło .
Może nie wygląda jakoś nadzwyczajnie,
ale zapewniam ,że pozytywnie zaskoczy
was smakiem .Polecam.

IMG_8744

Składniki:dla dwóch osób
puszka pomidorów
2 jajka ,ale można dać więcej
papryka
cebulka
sól ,pieprz ,oregano
oliwa

Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i odstawić.
Na patelni podsmażyć na odrobinie oliwy cebulkę ,
dodać paprykę ,poddusić chwilkę i dodać przygotowane
wcześniej pomidory z sokiem z puszki .Smażyć około
5 minut .Na patelni zrobić łyżką dwa wgłębienia i
wbić w nie ostrożnie,aby żółtko się nie rozlało jajka .
Przykryć pokrywką i poddusić całość nie dłużej niż
3 minuty ,aby żółtko pozostało płynne.Ja pokrywkę
zdejmuję po minucie i jeszcze chwilkę czekam ,aż białko
się zetnie.Podajemy ciepłe z ulubionym pieczywem.

IMG_8746

IMG_8747

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s