Pulpety z kaszy jaglanej w sosie pomidorowym.

Zrobiłam raz i przepadłam.Zakochałam się
w pulpetach .Są idealne ,aby je nadziać ,czy
zrobić z czego przyjdzie nam ochota.Nie mogło
więc braknąć u mnie pulpetów z kaszy jaglanej,
którą uwielbiam. Spróbujcie koniecznie.

IMG_8818

Składniki:
szklanka kaszy jaglanej suchej
jedna podwójna pierś z kurczaka
Kawałek cebuli
marchewka
jajko
sól ,pieprz ,oliwa ,zioła prowansalskie

sos:
600 g  passaty
sól ,pieprz
awokado do dekoracji
Sos wlewamy do garnka i miksujemy ,doprawiamy,
doprowadzamy do wrzenia .
Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody 10 minut.
Marchewkę gotujemy aż zmięknie.Ścieramy na tartce,
odstawiamy.
Cebulkę kroimy drobno i smażymy na rumiano na oliwie.
Dodajemy ugotowaną kaszę ,pokrojonego na drobno lub
zmielonego w maszynce fileta z kurczaka ,marchewkę i
jajko i doprawiamy do smaku .Mieszamy do połączenia
składników i formujemy małe kuleczki ,które układamy na
patelni i obsmażamy je delikatnie z każdej strony. Następnie
dodajemy sos pomidorowy i dusimy je kolejne 15 minut.

IMG_8815

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s