Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym .

Za mięsem nie przepadam ,ale wszelkie
pulpety i te gołąbki uwielbiam .Może dlatego
że poza mięsem mają w sobie też warzywa i dużo
sosu .

IMG_9259

Składniki: ilość zależy od wielkości .
500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
200 g kapusty białej
kilka łyżek ryżu ugotowanego na sypko
cebula
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
2 marchewki ,ugotowane i pokrojone drobno
pół papryki ,surowa,pokrojona na drobno
sól ,pieprz,najlepiej świeżo mielony
majeranek,do smaku
zioła prowansalskie

Sos :
400 g pomidorów z puszki
4 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego
200 ml wody
sól ,pieprz
mała cebulka
papryka pokrojona na drobno
2 marchewki ugotowane i pokrojone

Cebulkę kroimy i podsmażamy .Kapustę kroimy na drobno.
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie,doprawić do smaku i
formować gołąbki .Obtoczyć w mące i smażyć na oliwie z każdej
strony na złoty kolor.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Składniki sosu zmiksować na gładko i zalać nim gołąbki ,wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.Smacznego.

IMG_9262

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s