Serniko – brownie .

Idealne serniko – brownie .Rozpływa się
w ustach , nie poprzestaniecie na jednym kawałku.
Polecam użyć serka kremowego typu
Philadelphia .W serowej warstwie jest bardzo
mało cukru,ale za to czekoladowa zawiera go ,aż
zbyt dużo ,jak dla mnie.

IMG_1250
Składniki: mała ,kwadratowa blaszka o boku 20 cm

200 g masła
200 g czekolady gorzkiej
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
100 g mielonych migdałów
50 g mąki pszennej

Warstwa serowa:

300 g kremowego sera ,temperatura pokojowa
2 jajka
2 łyżki drobnego cukru

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać masło i
rozpuścić ,przestudzić .Jajka ubić z cukrem na puszystą
masę ,dodać masę czekoladową ,wymieszać łyżką .To ważne ,aby na tym
etapie nie używać już miksera!!.Dodać
mielone migdały i wymieszać ponownie .Na koniec mąkę pszenną
i wymieszać do połączenia całości .Przelać na blaszkę.
Wszystkie składniki masy serowej połączyć ze sobą mikserem ,lub łyżką .
Wyłożyć na warstwę czekoladową łyżką w różnych miejscach po wierzchu
ciasta .
Piec w 175 stopniach około 40 minut .

IMG_1251

IMG_1254

Advertisements

23 thoughts on “Serniko – brownie .

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s