Babeczki czekoladowe z solonymi orzechami.

Pamiętacie pyszne ciasto czekoladowe
bez użycia miksera?Z tej samej masy
można zrobić cudowne babeczki z
solonymi orzechami i migdałami .Mniam.

IMG_1640

Składniki: na 10 babeczek

160 g mąki pszennej
175 ml śmietany 18 %
100 g masła
100 g czekolady gorzkiej
100 g cukru trzcinowego
2 jajka
2 pełne łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Dodatkowo:
solone orzechy
migdały ,nasiona dyni

Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Najpierw rozpuszczamy masło na niewielkim ogniu ,dodajemy
czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia już bez podgrzewania.
Studzimy.
Jajka roztrzepujemy z cukrem .Dodajemy śmietanę ,ostudzoną
czekoladę z masłem ,mieszamy.
W oddzielnej misce przesiewamy suche składniki,czyli – mąkę,
kakao ,proszek i sodę .Dodajemy je w dwóch częściach do składników
mokrych i krótko mieszamy łyżką.Tylko do połączenia się masy.
Masę przekładamy do foremki na babeczki wyłożonej papierowymi
papilotkami ,posypujemy orzechami i migdałami i pieczemy w piekarniku
nagrzanym wcześniej do 170 stopni przez około 45 minut.Smacznego.

IMG_1638

IMG_1635

 

Reklamy

32 thoughts on “Babeczki czekoladowe z solonymi orzechami.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s