Mus jeżynowy z dwóch składników.

Witam wszystkich po przerwie wakacyjnej .
Zwiedziłam dużo fantastycznych miejsc ,nie
odpoczęłam w ogóle .Na dobry początek
proponuję pyszny mus jeżynowy .Polecam.

IMG_1792

Składniki: 4 porcje
500 ml jeżyn
125 ml jogurtu greckiego
jeśli lubicie słodko – cukier do smaku ,u mnie bez.

Owoce z jogurtem umieszczamy w blenderze i miksujemy
na gładki mus .U mnie zostały pesteczki .Jeśli ich nie lubicie
najpierw zmiksujcie same owoce i przetrzyjcie je przez sitko.
Potem dodajcie jogurt i jeszcze raz zmiksujcie do połączenia
się składników.Mus przekładamy do pucharków i schładzamy.
Podajemy zimne z ulubionymi dodatkami.

IMG_1788

Advertisements

28 thoughts on “Mus jeżynowy z dwóch składników.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s