Mus jeżynowy z dwóch składników.

Witam wszystkich po przerwie wakacyjnej .
Zwiedziłam dużo fantastycznych miejsc ,nie
odpoczęłam w ogóle .Na dobry początek
proponuję pyszny mus jeżynowy .Polecam.

IMG_1792

Składniki: 4 porcje
500 ml jeżyn
125 ml jogurtu greckiego
jeśli lubicie słodko – cukier do smaku ,u mnie bez.

Owoce z jogurtem umieszczamy w blenderze i miksujemy
na gładki mus .U mnie zostały pesteczki .Jeśli ich nie lubicie
najpierw zmiksujcie same owoce i przetrzyjcie je przez sitko.
Potem dodajcie jogurt i jeszcze raz zmiksujcie do połączenia
się składników.Mus przekładamy do pucharków i schładzamy.
Podajemy zimne z ulubionymi dodatkami.

IMG_1788

28 uwag do wpisu “Mus jeżynowy z dwóch składników.

Dodaj odpowiedź do napiecyku Anuluj pisanie odpowiedzi