Ciecierzyca z warzywami i mięsem.

Ciecierzyca to magiczny składnik w kuchni.
Zdrowa ,zawiera mnóstwo białka ,obniża ciśnienie
I poziom cholesterolu .Dobrze przygotowana nie
może nie smakować .Zapraszam po przepis.

img_2973

Składniki: dla dwóch osób
Słoik ,puszka ,już gotowej do spożycia ciecierzycy, 200 g
Jedna cebula
Jedna marchewka
Schab ,lub inne mięso ,2 kawałki wielkości kotleta
Boczek ,surowy ,100 g
Sól ,pieprz
Oliwa

Mięso natrzeć ulubionymi przyprawami i pokroić na kawałki.
Boczek pokroić .Cebulkę obrać ,pokroić .Marchewkę ugotować
na pół miękko ,ma lekko chrupać .Ja gotuję większą ilość i używam
codziennie .
Ciecierzycę przepłukać na sitku .

Na patelni najpierw smażymy boczek ,kiedy się lekko przyrumieni dodajemy schab ,
Po kolejnych 5 minutach cebulkę .Kiedy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną
w talarki marchewkę i ciecierzycę .Mieszamy razem ,aby wszystkie smaki się połączyły.
Smacznego.

img_2968

Advertisements

15 thoughts on “Ciecierzyca z warzywami i mięsem.

  1. Uwielbiam ciecierzycę. Stanowczo za rzadko ją jem. Muszę się zmotywować i sama przygotować takie danie. Koniecznie. Pysznie to wygląda. Zdrowe, sycące. Pozdrowionka! 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s