Ciecierzyca to magiczny składnik w kuchni.
Zdrowa ,zawiera mnóstwo białka ,obniża ciśnienie
I poziom cholesterolu .Dobrze przygotowana nie
może nie smakować .Zapraszam po przepis.
Składniki: dla dwóch osób
Słoik ,puszka ,już gotowej do spożycia ciecierzycy, 200 g
Jedna cebula
Jedna marchewka
Schab ,lub inne mięso ,2 kawałki wielkości kotleta
Boczek ,surowy ,100 g
Sól ,pieprz
Oliwa
Mięso natrzeć ulubionymi przyprawami i pokroić na kawałki.
Boczek pokroić .Cebulkę obrać ,pokroić .Marchewkę ugotować
na pół miękko ,ma lekko chrupać .Ja gotuję większą ilość i używam
codziennie .
Ciecierzycę przepłukać na sitku .
Na patelni najpierw smażymy boczek ,kiedy się lekko przyrumieni dodajemy schab ,
Po kolejnych 5 minutach cebulkę .Kiedy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną
w talarki marchewkę i ciecierzycę .Mieszamy razem ,aby wszystkie smaki się połączyły.
Smacznego.
Uwielbiam ciecierzycę. Stanowczo za rzadko ją jem. Muszę się zmotywować i sama przygotować takie danie. Koniecznie. Pysznie to wygląda. Zdrowe, sycące. Pozdrowionka! 🙂
bardzo lubię wszystko co z ciecierzycą!
Dopiero niedawno odkryłam smak ciecierzycy.W takiej wersji jeszcze nie robiłam, na pewno wypróbuje 🙂
szybki i smakowity obiad:)
Pyszne i sycące danie 🙂
Bardzo pysznie wygląda taka wersja ciecierzycy 🙂
Pyszne danie, podoba mi się 🙂
Uwielbiam dania z ciecierzycą
jak dla mnie bomba, tyle że dla reszty juz nie 🙂
Mój mąż je wszystko,co zrobię,córka nie.
Nie próbowałam jeszcze ciecierzycy. Przepis wyglada smacznie, poza tym wygląda na całkiem szybki. Chyba się skuszę w któryś dzień z dodatkiem jabłka.
Zbyt mało jej jadam. Pysznie wygląda 🙂
U mnie ostatnio jest królową wszelkich dań i mazideł.
O tak ciecierzyca to coś czego u mnie w kuchni nie może zabraknąć. Świetny pomysł na jej wykorzystanie, zapisuję przepis 🙂
uwielbiam cieciorkę ! a jakie fajne naczynko