Papryki faszerowane mięsem mielonym.

Uwielbiam nadziewane papryki .Najczęściej
jem je surowe w sałatkach i na chlebie ,ale
kto by się nie skusił na tak pięknie wyglądające
danie? .

img_3038

Składniki: dla 4 osób

4 czerwone papryki ,lepsze są te o cienkim miąższu ,
szybciej się pieką i więcej farszu do nich wchodzi.
500 g mięsa mielonego
ząbek czosnku
100 g ryżu
por ,kawałek
pieprz, sól

Ryż gotujemy na pół miękko ,czyli krócej 10 minut niż
podaje opakowanie.
Podsmażamy pora , tylko chwilkę ,dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy
jeszcze minutę .Dodajemy mięso ,doprawione ulubionymi przyprawami ,mieszamy
z porem i czosnkiem i smażymy ,ale tylko 5,10 minut.Może zostać lekko surowe ,
dopiecze się w papryce i będzie bardziej soczyste.
Dodajemy ryż i mieszamy .
Z papryk odcinamy górną część ,usuwamy gniazda nasienne i napełniamy je farszem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy z ,,daszkami ‚’ około 25 minut w
180 stopniach .Podajemy gorące.

img_3046

img_3043

Advertisements

13 thoughts on “Papryki faszerowane mięsem mielonym.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s