Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią.

 

Dziś moje ulubione danie jesienne ,
papryki nadziewane mięsem mielonym ,kaszą
jaglaną i cukinią .Uwielbiam.

IMG_5835

 

Składniki: na 10 sztuk ,5 przekrojonych papryk

5 czerwonych papryk
1 woreczek kaszy jaglanej
1 cebula
1 cukinia
Koncentrat pomidorowy,do smaku
Zioła prowansalskie
Majeranek
Pieprz,sól himalajska

 

Kaszę ugotować w 1,5 szklanki wody ,10 minut.
Cukinię umyć i zetrzeć na tartce o grubych oczkach ,
odstawić ,po 10 minutach odcisnąć z niej wodę.
Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor,
dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną
z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat
pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić
farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki .
Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem
z jogurtu greckiego .Smacznego.

IMG_5832

Reklamy

12 uwag do wpisu “Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią.

  1. SalvadorDali pisze:

    często zamiast papryki wybieram pomidory- jakoś bardziej mi smakują 🙂 Ale danie to również bardzo lubię 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s