Tiramisu truskawkowe.

Sezon truskawkowy w Hiszpanii rozpoczęty!.
U mnie pierwszy owocowy wpis z tymi pysznymi
owocami rozpoczynam deserem z kremem
z nutą pomarańczową .

img_3775

 

Składniki :na 3 porcje
200 g truskawek
Kilka biszkoptów
Sok z dwóch świeżych pomarańczy
150 g serka mascarpone
100 g śmietany kremówki
2 żółtka
Gorzka czekolada
1 łyżka cukru pudru

Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem ,dodajemy serek
maskarpone i łączymy z masą żółtkową .Oddzielnie ubijamy
śmietanę kremówkę i dodajemy do masy ,oraz sok z jednej pomarańczy .
Mieszamy do połączenia .
Biszkopty nasączamy sokiem z pomarańczy i układamy warstwy:
-biszkopty
-krem
-cienkie plasterki truskawek
-gorzka czekolada
i kolejna warstwa taka sama.
Schładzamy w lodówce i podajemy.

img_3772img_3778

 

12 uwag do wpisu “Tiramisu truskawkowe.

  1. Zawsze jadałam jedynie w klasycznej wersji. Czuję się skuszona. Musi być pyszne. Bardzo mi się podoba. Wspaniałości! Wyjątkowo trafiona odsłona tego deseru według mnie. Skusiłabym się z chęcią. Pozdrowionka serdeczne 🙂

Dodaj komentarz