Polędwiczki wieprzowe.

Idealny obiad dla wielbicieli polędwiczek.
Moje z dodatkiem kaszy gryczanej i brokuła.
Danie ekspresowe i smaczne.Polecam.

IMG_9315

Składniki: dla dwóch osób
jedna dorodna polędwiczka wieprzowa
sól ,pieprz
śmietanka 18 %
pół szklanki dobrego czerwonego wina
oliwa z oliwek

Dodatkowo:
kasza gryczana
brokuł
Polędwiczkę oczyszczamy z białych błon i kroimy
na plastry ,nie za cienkie.Lekko rozgniatamy je ręką
jak kotlety.Posypujemy pieprzem i smażymy z dwóch
stron na oliwie , 2 minuty z każdej strony .Dolewamy
odrobinę wody aby połączyła się z tym co pozostało
na patelni po smażeniu polędwiczek i pół szklanki wina ,
czekamy aż wino odparuje i dodajemy odrobinę śmietanki ,
mieszamy .Wszystko trwa nie więcej niż 15 minut.
Teraz posypujemy solą i pieprzem sos ,aby miał lepszy smak.
W międzyczasie gotujemy kaszę i brokuła .Podajemy razem.

IMG_9316

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s