Murzynek na kefirze.

Najprostszy i najlepszy murzynek w
ekspresowym wykonaniu.Składniki dzielimy
na suche i mokre, mieszamy, potem łączymy
razem ,mieszamy dokładnie i do piekarnika.
Proste i pyszne ciasto.

IMG_5638

 

Składniki: kwadratowa blaszka o boku 20 cm

Wszystkie składniki mają mieć pokojową temperaturę!!.
400 g kefiru
3/4 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru ,jeśli lubicie słodsze to 1 szklanka
2 jajka
2 łyżki powideł śliwkowych
4 łyżki kakao
2 łyżeczki sody
Opcjonalnie orzechy ,rodzynki ,u mnie bez dodatków

 

W jednej misce mieszamy se sobą suche składniki ,
w drugiej mokre.Następnie suche wsypujemy do
mokrych i dokładnie mieszamy łyżką .
Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
i piec w nagrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze
170 stopni przez około 40 minut.Sprawdzać patyczkiem, czy
jest suchy ,wtedy ciasto jest upieczone.Odstawić do całkowitego
ostygnięcia, posypać cukrem pudrem.Smacznego.

IMG_5640

Reklamy

10 uwag do wpisu “Murzynek na kefirze.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s