Brownie z czekoladowym karmelem.

Naszła nas ochota na mega czekoladową
słodycz.Czy może być coś bardziej czeko
od brownie ?Pamiętajcie o czasie pieczenia,
zbyt długo przetrzymane w piekarniku zamieni
to pyszne ciacho w murzynka.

IMG_9251

Składniki ,na małą ,kwadratową blaszkę :
200 g masła
200 g czekolady gorzkiej
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
100 g mielonych migdałów
50 g mąki pszennej

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać masło i
rozpuścić ,przestudzić .Jajka ubić z cukrem na puszystą
masę ,dodać masę czekoladową ,wymieszać łyżką .To ważne ,aby na tym

etapie nie używać już miksera!!.Dodać
mielone migdały i wymieszać ponownie .Na koniec mąkę pszenną
i wymieszać do połączenia całości .Przelać do blaszki wyłożonej
papierem do pieczenia i piec w 175 stopniach około 20 minut .

Karmel czekoladowy:

mleko skondensowane słodzone

gotujemy w puszce zanurzone przez cały czas około 2 godziny.

Studzimy ,wyjmujemy z puszki i dodajemy kilka kostek gorzkiej ,

roztopionej w mikrofalówce czekolady ,mieszamy i gotowe.

IMG_9252

IMG_9247

Dodaj komentarz