Ciasto bananowe bez cukru.

Kiedy tylko zalegają mi w domu
przejrzałe banany piekę to pyszne
ciasto bananowo – czekoladowe
bez cukru .Polecam ,zawsze wychodzi.

IMG_4117

Składniki: na małą keksówkę

3 bardzo dojrzałe banany, skórka może
być czarna
Sok z cytryny
125 g masła ,roztopić ,przestudzić
1 szklanka migdałów mielonych
O,5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki dobrego kakao
Banany rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem
z cytryny, aby nie zczerniały.Dodajemy roztrzepane
jajko i rozpuszczone masło ,mieszamy .Dodajemy suche
składniki – mąkę, mielone migdały ,sodę ,proszek do pieczenia
i kakao i mieszamy do połączenia się składników.Masę
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
i pieczemy w 175 stopniach przez około 40 minut .

IMG_4113

IMG_4127

 

Reklamy

10 thoughts on “Ciasto bananowe bez cukru.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s