Ciasto bananowe bez cukru.

Kiedy tylko zalegają mi w domu
przejrzałe banany piekę to pyszne
ciasto bananowo – czekoladowe
bez cukru .Polecam ,zawsze wychodzi.

IMG_4117

Składniki: na małą keksówkę

3 bardzo dojrzałe banany, skórka może
być czarna
Sok z cytryny
125 g masła ,roztopić ,przestudzić
1 szklanka migdałów mielonych
O,5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki dobrego kakao
Banany rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem
z cytryny, aby nie zczerniały.Dodajemy roztrzepane
jajko i rozpuszczone masło ,mieszamy .Dodajemy suche
składniki – mąkę, mielone migdały ,sodę ,proszek do pieczenia
i kakao i mieszamy do połączenia się składników.Masę
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
i pieczemy w 175 stopniach przez około 40 minut .

IMG_4113

IMG_4127

 

Reklamy

12 uwag do wpisu “Ciasto bananowe bez cukru.

  1. D. pisze:

    Zrobiłam. Moim zdaniem przepis nietrafiony. Trzy banany (nawet bardzo dojrzałe) to mało, żeby nadać ciastu słodyczy, a az 3 łyżki kakao czynią je gorzkim. Na co dzień nie spożywam cukru, liczyłam na fajny wypiek, ale się zawiodłam. Może gdyby osłodzić jeszcze pokrojonymi drobno daktylami… Pozdrawiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s