Cukinie faszerowane .

Okrągłe cukinie zachwycają już samym
wyglądem .Nadziane pysznym farszem
zyskują dodatkowo na smaku .Polecam
gorąco .

IMG_0042

Składniki: dla 2 osób
2 okrągłe cukinie
kawałek mięsa z polędwiczki wieprzowej
jeden mały ,pieczony lub ugotowany burak
środek z wydrążonych cukinii
mała cebulka
3 pieczarki
słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni
Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i
przesmażamy krótko na patelni razem z cebulką pokrojoną
w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka i wydrążony
środek z cukinii również kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy
do mięsa .Krótko smażymy ,dodajemy słonecznik i napełniamy
farszem wydrążone cukinie skropione w środku oliwą .Pieczemy
na blaszce w 200 stopniach przez około 20 minut z kapelusikami
na wierzchu .Podajemy na ciepło .

IMG_0028

IMG_0034

29 uwag do wpisu “Cukinie faszerowane .

  1. To musiało być bardzo smakowite danie. Lubię mięsko z polędwiczek – niesamowicie delikatne i smaczne. No i bardzo ciekawa propozycja, jeśli chodzi o wykorzystanie cukinii. Ja też ostatnio z cukiniami eksperymentowałam w kuchni. Pozdrowionka 🙂

Dodaj komentarz